De dames 1 worden eerste in het internationale Beaujolais Trophy toernooi.

Toegevoegd op 23 april 2012 om 00:00 door Romana Van Meerlant
Whatsapp Facebook Twitter


De dames 1 worden eerste in het internationale Beaujolais Trophy toernooi.
De dames 1 worden eerste in het internationale Beaujolais Trophy toernooi.

Het is vrijdagmorgen 6 april kwart voor vijf, wij lopen de dijk op bij OSV, we zien dat de bus al klaar staat en dat een aantal dames met familie al klaar staan om te gaan vertrekken. De koffers en tassen worden in de bus gestopt en de dames en de begeleiders zoeken een plekje in de bus. Op klokslag 5 uur rijdt de bus weg van de dijk richting Frankrijk.

Het team OSV DA1 bestaat uit: Betty, Martina, Romy, Rowena, Meyrthel, Denise, Jara, Marcella, Melissa, Raishida, Floor, Romana, Dana en Stacey zij worden getraind en begeleid door Michael de Ruijter. De supporters die meegaan zijn Adri Kan, Sandra de Ruijter en Frans van Meerlant.

Ton de chauffeur geeft aan dat hij het eerste stuk rijd en dat tussen Antwerpen en Brussel de bus wordt overgenomen door een andere chauffeur. De stemming is meteen goed want er is namelijk een jarig vandaag, Romana viert vandaag haar 18e verjaardag. De bus wordt door de dames omgetoverd in een verjaardagsbus met vlaggen en ballonnen, Romana wordt door iedereen toegezongen voor haar verjaardag vandaag. Als de rust is teruggekeerd zoekt iedereen zijn plekje om rustig nog wat te slapen of muziek te luisteren.
De bus rijdt ondertussen gestaag door en voordat we er erg in hebben rijden we België in, het valt op dat het erg rustig op de weg is. Nadat we Antwerpen hebben gepasseerd geeft Ton de chauffeur aan dat we gaan stoppen en dat er van chauffeur gaan wisselen. Iedereen neemt even gebruik van het rustpunt om even de benen te strekken en naar het toilet te gaan.

Michael heeft voor iedereen van alles en nog wat meegenomen om te eten en te drinken. Als iedereen terug is in de bus wordt er gegeten en gedronken, ondertussen stelt de nieuwe chauffeur Aad zich voor en vervolgt hij de reis. Ook het tweede deel van de reis vordert snel van België naar Luxemburg naar Frankrijk. s’ Middags om 16:00 komen we aan in Arnas. In Arnas is het voetbalcomplex gelegen waar we ons als eerste moeten melden dat we aanwezig zijn. Het is een drukte van belang van allerlei teams uit verschillende landen al snel zijn de dames een balletje aan het trappen. Tijdens het balletje trappen hebben de dames al veel bekijks, ze hebben er zichtbaar plezier in. Als Michael terugkomt van de organisatie van het toernooi gaan we terug in de bus en gaan op weg naar het hotel.

Het hotel ligt ca 10 km van het sportcomplex vandaan en wel in het plaatsje Villafranche sur Saône. We verblijven in hotel Ambiance, bij het hotel aangekomen verdelen de dames zich over de verschillende kamers. Michael spreekt een aantal regels met dames af en geeft aan hoe laat ze verwacht worden voor de avondmaaltijd. Sandra en Adri slapen samen op een kamer en Michael en Frans delen ook samen een kamer, ondertussen kijken alle dames bij elkaar in de kamers om te zien hoe de kamers er uit zien en wat het uitzicht is. Het is een keurig hotel met prima eten, helaas niet aan iedereen besteed. Maar dan is er in ieder geval de Mac in de buurt. De avond werd besteed aan douchen en uitrusten van de lange busrit.

De volgende morgen is iedereen keurig op tijd voor het ontbijt, na het ontbijt gaan we met de bus naar het voetbalcomplex om onze eerste wedstrijd te spelen in de Beaujolais Trophy.
Er zouden 8 damesteams meedoen aan het toernooi helaas kregen wij te horen dat het er 6 waren, 5 franse teams en onze dames. De eerste wedstrijd van OSV begon om 08:55 tegen Senart. De dames van OSV spelen slordig en niet geconcentreerd en laten zich het spel van de Fransen opdringen dat leidt naar een zeer onrustige en niet al te beste wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 1-1 het doelpunt voor OSV werd gemaakt door Jara. De wedstrijd duur is maar 20 minuten dat houdt gewoon in dat er zo snel mogelijk gescoord moet worden.
Aad de chauffeur ook een voetbal liefhebber gaf de dames technische aanwijzingen en nam regelmatig de vlag ter hand als vlagger bij de wedstrijd van onze dames, hartstikke leuk onze enthousiaste chauffeur.

De velden op het complex zijn slecht, vol met kuilen en hobbels wat het spel behoorlijk beïnvloed. Het complex zelf ziet er keurig uit en het toernooi is goed georganiseerd.
Tussen de wedstrijden door zit steeds een wachttijd van ongeveer 3 uur, dus dan maar het complex ontdekken en kijken wat er allemaal is en natuurlijk naar de diverse andere wedstrijden kijken. Er zijn E teams tot met A teams (jongens) die aan het toernooi meedoen, er is zat om naar te kijken. Al snel ontstond er voorliefde voor bepaalde teams en spelers. Bij de lagere teams vielen al snel leuke en schattige spelertjes op die door de meiden met plezier werden gevolgd. De dames komen al snel in contact met de verschillende jongensteams.
Hieruit ontstaat een leuke en gezellige saamhorigheid van elkaar aan moedigen en toejuichen, vooral het contact met de Belgische groep werd hecht en een feest.
De tweede wedstrijd startte om 12:00 tegen Jassans ondanks de tactische en opzwepende woorden van Michael verliep de wedstrijd zoals de eerste alleen won we deze met 1-0, doelpunt van Meyrthel. Het voetballen zat niet tussen de oren en helemaal niet in hun benen bij enkele dames, maar het kan nog komen in de derde wedstrijd. OSV is met vlagen zeer sterk maar maakt ook veel fouten waardoor de wedstrijd rommelig verloopt.

Zoals bij veel toernooien lopen er altijd figuren bij die opvallen door hun uitdossing. De Zwitsers lopen in hun landskleuren in de rondte maar ook in koeienpakken met luidende enorme koeienbellen, geweldig om te zien en mee te maken. Ook de Belgen waren overduidelijk aanwezig met vlaggen, toeters en dergelijke. Eén Belg liep zelfs gewikkeld in de Belgische vlag met op zijn hoofd een vikingshelm en in zijn hand altijd een glas bier en zijn geschreeuw was al van verre te horen. O zo leuk allemaal. De klik tussen OSV en de Belgen was er al meteen. Elkaar aanmoedigen en toejuichen bij de wedstrijden, zo hoorden de dames bij de wedstrijden constant OSV Amsterdam, Ole, Ole enz, enz. In derde wedstrijd om 18:00 tegen Dalhunden heeft het helaas niet geholpen de wedstrijd werd gelijk gespeeld met 0-0, in de laatste minuut maken we nog een doelpunt , maar die wordt afgekeurd door de scheidsrechter , “off-site” ????. Dus bleef het gelijk , na de wedstrijd heeft onze vlagger,hulpcoach en chauffeur Aad de scheids nog proberen uit te leggen wat buitenspel inhoud, echter de scheidsrechter hield hier een geheel eigen theorie op na. Teleurgesteld vertrokken we terug naar het hotel, in de bus spreekt Michael de dames bemoedigend toe dat we morgen nog alle kans hebben op een goede klassering.

In het hotel aangekomen werd er snel gedoucht en omgekleed voor de avondmaaltijd. Na de avondmaaltijd op naar de disco, daar werd tot in de late uurtjes gefeest en plezier gemaakt maar met in het achterhoofd van iedereen dat het ontbijt al om 07:00 klaar staat.
Het feesten was voor de meeste dames geen probleem om op tijd bij het ontbijt te zijn. Na het ontbijt op naar het voetbalcomplex in Arnas daar staat de eerste wedstrijd om 08:30 op het programma en wel tegen de koploper op dat moment OFC Charleville A. Onze dames in hun oranje tenue trekt vele kijkers. De Italiaanse begeleiders/coaches konden hun ogen niet van de dames afhouden en waren zeer geïnteresseerd hoe de dames er voor stonden. Helaas voor de Franse dames die waren snel uit de gratie door hun houding en manier van voetballen.

De dames van OSV spelen met grote overtuiging hun wedstrijd tegen OFC Charleville A. De dames laten wilskracht en doorzettingsvermogen zien, afgewisseld met goed voetbalspel. Complimenten dames een uitstekende wedstrijd. Helaas verloren de dames deze wedstrijd met 0-1. De Frans scheidsrechters waren bij veel wedstrijden wel erg voor hun eigen Franse dames waardoor OSV heel veel onterecht tegen kregen, jammer maar het is niet anders.
Gelukkig voor de dames van OSV deden de andere kanshebbers voor de finale het ook niet zo best dus er blijven mogelijkheden voor de dames liggen. Michael geeft nog maar eens duidelijk aan de dames door dat alles nog mogelijk is mits de 2e wedstrijd die dag wordt gewonnen.

De wedstrijd van 13:00 staat op het moment van starten de dames spelen tegen OFC Charleville B. Meteen gaan de dames van start en willen deze wedstrijd kost wat kost winnen en dat gebeurt ook. OSV laat leuk en mooi voetbalspel zien en inderdaad het voetbal zit nu wel in de hoofden en benen van iedereen, Top!!!. De dames worden luid door de Belgen en Italianen langs de kant toegejuicht ook Sandra, Adri en Frans doen uit volle borst mee. De wedstrijd wordt gewonnen met 1-0, doelpunt wordt gemaakt door Jara. Michael feliciteert de dames met hun overwinning en de inzet die ze tijdens het spel hebben getoond. Nu is wachten wat de andere teams doen, maar het ziet er wel naar uit dat de finale in bereik komt. En inderdaad als alle teams hun vijfde wedstrijd hebben gespeeld blijkt uit de gegevens van Michael dat wij in de finale staan. Alleen bij het hoofdgebouw van de organisatie staat iets heel anders namelijk de finale tussen OFC Charleville A – OFC Charleville B. Michael gaat direct verhaal halen hoe dit kan, na het door nemen van de punten bij de organisatie blijkt dit helaas zo te zijn, maar Michael zoekt verder en er komt een foute uitslag boven water, het lijkt wel of er een spelletje is gespeeld. Maar aan die uitslag kan de organisatie niets doen hij is namelijk ondertekend door beide teams.
Maar denkt Michael bij twee wedstrijden was er 7 tegen 7 gespeeld omdat er een team met veel blessures was, dat legt hij voor aan de organisatie en die zegt dat is tegen de reglementen van het toernooi. De 7 tegen 7 wedstrijden worden door de organisatie als vriendschappelijk beschouwd en mag geen deel uitmaken van het toernooi. De wedstrijden worden ongeldig verklaard en de punten worden bij de desbetreffende teams in mindering gebracht. Nu komt er een andere uitslag uit en OSV dames speelt de finale. De dames ontploffen nadat ze horen dat ze de finale spelen het is feest iedereen om de dames juichen mee.

Alle finale wedstrijden worden gespeeld in het stadion op het complex van Arnas. De dames spelen als laatste in de middag om 16:30.
De wedstrijd is tegen OFC Charleville A in de vorige wedstrijd hadden we met 0-1 verloren van hun. De finale begint de dames zetten alles op alles om deze wedstrijd te winnen.
Na 5 minuten scoren OFC Charleville een doelpunt, Michael spoort de dames aan om nog een tandje erbij te doen en er voor te gaan. En ja het heeft effect Stacey scoort de gelijk maker uit een prachtige lop van Jara die de lat bereikt . Nu gaan de remmen los bij de dames, maar de scheidsrechter fluit voor alles wat de OSV dames doen een schouderduw, een mogelijke overtreding, buitenspel wat het niets is ga zo maar door. Het stadion staat op zijn kop met alle aanmoedigingen voor OSV Amsterdam, het barst bijna uit zijn voegen wat een spanning. Dan speelt Jara van de rechterkant cross naar links naar Meyrthel en ja hij gaat erin een pracht van een goal. Maar nee de scheidsrechter geeft buitenspel, helaas wat een domper. De dames laten zich niet kisten en gaan weer in de aanval en Jara krijgt de bal en maakt het beheerst en prachtig af, de dames van OSV staan 2-1 voor. Michael schreeuwt dat ze de laatste vijf minuten stand moeten houden en waar mogelijk proberen nog één te scoren. Het wordt een heksenketel de druk van de Fransen blijft maar komen en de ene naar de andere vrije trap in het voordeel van de Fransen wordt gegeven. Dan klinkt het eindsignaal, de dames springen elkaar om de hals en de toeschouwers staan te springen op de banken. OSV DA1 is kampioen van het Beaujolais Trophy toernooi. Iedereen feliciteert elkaar en is blij met de gemaakte overwinning.

Als de rust is terug gekeerd gaan we op naar de prijsuitreiking en ook hier zijn de dames als laatste aan de beurt. De dames en Michael krijgen de beker uitgereikt door de organisatie en de burgemeester van Arnas. De fotocamera’s klikken en flitsen er lustig op los en de aanwezige teams juichen er op los, het is groot feest. TOP geweldig gedaan!!!
Op weg naar het hotel is iedereen uitbundig van vreugde door het behaalde resultaat.
Iedereen bedankt elkaar voor alles en in bijzonder de dames die bedanken Michael voor alles wat hij voor hun betekent en heeft gedaan.
Het toernooi zit erop na een goede nachtrust vertrekken we die maandagmorgen weer richting Amsterdam er komt er eind aan een vierdaags geweldig reisje en toernooi.

Dank jullie wel voor deze dagen en ik ben trots op jullie met het behaalde resultaat.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento